iDEAL betaallinks

Een betaallink aanmaken

Er zijn twee methodes om een iDEAL betaallink aan te maken. De eerste is via de Mollie beheerpagina en de tweede is via de iDEAL API.

Via beheer een betaallink aanmaken

In uw beheerpagina vindt u onder de link iDEAL de mogelijkheid om direct een iDEAL betaallink aan te maken. Deze link kunt vervolgens direct doormailen naar uw klant.

Let op: voordat u een iDEAL betaallink kunt maken dient u wel eerst uw contactinformatie voor consumenten in te vullen!

Via de API een betaallink aanmaken

Wanneer u niet de volledige API wilt integreren, maar wel graag enigszins geautomatiseerd iDEAL-betalingen wilt ontvangen kunt u ook iDEAL betaallinks aanmaken via de Mollie iDEAL API.

Parameter Uitleg
partnerid [aanvraag] Mollie.nl accountnummer. Bijvoorbeeld partnerid=[uw partner id]. Op het gespecificeerde account wordt na elke succesvolle betaling tegoed bijgeschreven.
amount [aanvraag] Bedrag van de betaling. GEGEVEN IN CENTEN! Dus wilt u een tientje afrekenen? Dan moet amount=1000 zijn. Let op, want door dit fout te doen kan de marge nogal klein worden ;)
description [aanvraag] Hiermee kan in 29 letters (extra letters worden getrashed) een beschrijving worden meegegeven die in het online-bankpakket getoond wordt. Zorg dus dat hier iets staat dat de lading dekt.
profile_key (optioneel) [aanvraag] Met de profile_key parameter kunt u specificeren bij welk websiteprofielen de betaling hoort. Alleen de contactgegevens van dat profiel worden bij de betaling getoond aan de consument.

Betaling notificatie

Wanneer u een notificatie voor iDEAL-betalingen heeft ingesteld, krijgt u voor elke afgeronde betaling automatisch e-mail

Screenshots

Support

Bekijk de documentatie en vind antwoorden op veelgestelde vragen.

Klantportfolio

Ontdek wie allemaal de diensten van Mollie gebruikt.

Salesteam

Spreek met een medewerker voor een oplossing op maat.

Contact

Neem voor vragen contact op met een medewerker van Mollie.